Wedding Day Timeline – Perspectief van een fotograaf

Sara&DarioWedding-74.jpg
 
 

Wedding Day Timeline – Perspectief van een fotograaf

Voor de meerderheid van mijn klanten, ben ik de hele dag bij hen – van het begin van de dag met de bruid en bruidegom tijdens het klaarmaken tot aan de eerste dans. Ik ben de tel kwijtgeraakt van hoe vaak ik de vraag kreeg “wat nu en hoe laat moeten we daar zijn?”. Omdat de fotograaf de persoon is die samen met jullie al de details van de dag vastlegt, is hij of zij zo wat de informele wedding planner op dat moment! In dit artikel zal ik een aantal tips overlopen over hoe jullie een “timeline” of een tijdslijn maken voor jullie huwelijk zodat jullie van jullie dag kunnen genieten zonder stress.

Stel vragen!

Bijvoorbeeld,

-       Vraag aan de make up artist en de haar stylist(e) hoe lang het duurt per persoon voor haar en makeup.

-       Vraag aan de bruidsboetiek/winkel hoe lang het duurt om in jou kleed te geraken (of oefen dit eens met jou bruidsmeisjes een paar dagen voor het huwelijk)

-       Als jullie zelf iets gaan verzorgen of klaar moeten zetten bij de feestlocatie, vraag hun wanneer je toegang krijgt om dit zo vroeg mogelijk in orde te maken (bonus tip: vraag of ze tips of advies hebben, ze hebben hoogstwaarschijk alles al gezien)

-       Praat met je bloemist, taart bakker en iedereen die een product levert voor jullie huwelijk over wanneer alles klaar is en geleverd wordt.

Plan extra tijd – voor alles!

Dit is heel belangrijk! Niet alleen om ervoor te zorgen dat er tijd voorzien is voor al de onverwachte dingen die kunnen gebeuren (en meestal gebeuren er verschillende onverwachte dingen), maar ook om jullie tijd te geven om te kunnen genieten van jullie dag zonder te stressen over de tijdslijn.

Wanner je relaxt bent en jullie zich amuseren, zullen jullie ook mooie foto’s hebben! Wanneer je plant denk aan hoe lang het duurt om te rijden tussen locaties en geef hier ook extra tijd voor in geval van verkeer of een onverwachtse vertraging.

Overweeg om de traditionele volgorde aan te passen. Vooral als tijd doorbrengen met jullie gasten een prioriteit is.

Een “first look” is hier een goed voorbeeld van. Veel koppels gebruiken deze tijd niet enkel om wat tijd voor elkaar te hebben maar ook om wat creatieve en leuke foto’s te maken samen met de bruidsmeisje/jongens en de familie wanneer iedereen hun haar en makeup nog “on point” is. Dit geeft dan ook de mogelijkheid na de ceremonie om dan onmiddellijk tijd door te brengen met jullie gasten.

Niets staat vast!

Als jullie planning wijzigt tijdens de dag (dit is perfect mogelijk!), communiceer met jullie MC/Wedding Planner en met jullie fotograaf. Wij kunnen helpen om alles makkelijker te maken. Jullie wedding planner is de perfecte persoon hiervoor omdat hij kan met al de nodige personen contact opnemen om alles vlekkeloos te laten verlopen zodat jullie dit niet zelf moeten doen. Als fotograaf, met op de hoogte te zijn van de tijdlijn en eventuele veranderingen tijdens de dag kan ik hiervoor plannen zodat ik altijd op de juiste plaats sta voor de beste foto’s.

Ik hoop dat dit de grote taak van het plannen van jullie huwelijk al iets gemakkelijker maakt!

Meer tips over de voorbereiding van jullie grote dag? Lees hier meer..