Waarom een verlovingshoot?

Het is meer dan waarschijnlijk dat jullie meer tijd met de fotograaf gaan doorbrengen dan met eender wie op jullie huwelijksdag! Dit is dus een van de hoofdredenen waarom het zo belangrijk is dat je een goede klik hebt met je fotograaf, voor het huwelijk.

 

Dit is voor mij een belangrijk aspect voor het maken van relaxte en natuurlijke trouwfoto’s voor mijn koppels.

 
 
Blote voeten verloving shoot

WAAROM?

Een verlovingshoot is een kans mooie foto’s van julie twee te maken zonder al de stress van de huwelijksdag. Natuurlijk gaan jullie ook veel foto’s maken op jullie huwelijksdag maar dit is anders!

Op de dag van jullie trouw gaat het om het vieren van jullie huwelijk, het samen zijn met de familie en vrienden en vooral het genieten van deze dag. Maar deze verlovingsshoot gaat enkel om jullie.  

Terwijl het huwelijk op een snel tempo aan jullie voorbij zal gaan, is de verlovingshoot het tegenoverstelde. Dus veel meer relaxte sfeer terwijl jullie van elkaar kunnen genieten. Plus, is het niet ook heel leuk om een aantal mooie foto’s van jullie samen te hebben waar jullie geen trouwkleding aan hebben? Veel koppels verkiezen hun verlovingsfoto’s boven hun trouwfoto’s voor deze reden! De foto’s van deze shoot kunnen jullie ook gebruiken voor jullie save the date kaartjes.

Als jullie een bepaalde visie hebben of een aantal poses in gedachten hebben voor jullie huwelijk foto's, kunnen jullie dit met de fotograaf bespreken en al oefenen voor de grote dag!

Een sterkere relatie met jullie fotograaf, kennis over het beter poseren voor de camera en het weten van jullie visie zorgt er voor dat de foto’s van het huwelijk aanzienlijk beter gaan zijn!


Wat als ik verlegen ben voor de camera?

Als je je verlegen voelt voor de camera, zal de verlovingshoot jullie helpen meer op gemak te zijn terwijl jullie gefotografeerd worden. Vooral als jullie beiden of één van jullie hier moeilijk mee heeft is een verlovingshoot belangrijk om van deze angst af te geraken voor de trouwdag.

En niet minder belangrijk is dat jullie fotograaf een hoop tips en trukjes met jullie zal delen voor er altijd goed uit te zien op foto’s, dit gaat zeker van pas komen tijdens jullie huwelijk.

Sara&Dario-4.jpg

Anastasiya & Kim-117.jpg

HAIR + MAKEUP

Sommige koppels boeken hun haar en make up proef op de dag van de verlovingshoot. Zo kan je zien hoe je make up en haar eruit ziet op foto’s met verschillende belichting en kan je nog aanpassingen maken voor het huwelijk als het nodig is.

LOCATIE!

Een verlovingshoot kan je ook gebruiken om verschillende locaties voor de huwelijksfoto’s te gaan “testen’ voor jullie huwelijksfoto’s. Of, jullie kunnen een meer ongewone locatie kiezen, een locatie kiezen die voor jullie betekenis heeft zoals bijvoorbeeld waar jullie op eerste date geweest zijn. Of misschien een locatie die wat verder weg is en dus onmogelijk om te bereiken tijdens het huwelijk.

Meestal vraag ik mijn koppels om de verlovingshoot met zonsondergang te doen voor het beste licht. Maar als jullie liever zonsopgang zien zitten of eender welk uur van de dag, alles kan.

Zonsondergang verloving

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen om te investeren in deze tijd met elkaar en met jullie huwelijksfotograaf.

Veel geluk met het plannen van jullie grote dag!

Meer tips over de voorbereiding van jullie grote dag? Lees hier meer..